Pengetahuan asas mekanisme pembezaan trak forklift

1. forklift gandar Penyambut pembezaan peranan: Turus utama transmisi adalah torque, membenarkan dua gandar tanpa giliran berterusan, untuk memenuhi sebelah kiri dan kanan roda tidak sama dengan kehendak bergilir-gilir.

2. common forklift pembezaan struktur: terutamanya oleh pihak shell, planet gear (silang aci dan gear untuk membentuk payung yang empat), gandar planet, gandar gear, Laraskan gasket, gandar dan sebagainya.

3. forklift kerja-kerja yang berbeza: terutamanya oleh beberapa gear gear cakera, planet gear, enjin disel gear untuk menganjurkan, terutamanya penggunaan planet gear bergilir-gilir dan boleh menghidupkan prinsip penukaran perbezaan sebenar peranan bergilir-gilir untuk mencapai perubahan dan bergilir-gilir.

4. apabila forklift dalam garisan lurus, gear planet tidak menghidupkan cahaya (sama dengan ke kiri dan kanan bersama-sama secara keseluruhannya), Terdapat tiada peranan pembeza.

5. forklift gandar Penyambut pembezaan klasifikasi: kon roda (payung) struktur, struktur roda selenium, berpintal dan tidak berpintal, dll, forklift semasa penggunaan lebih meluas digunakan empat planet gear (gear payung ke atas komposisi), struktur kilasan ke atas komposisi perbezaan tersebut.

6. apabila forklift dalam putaran, gear planet yang boleh berputar dan boleh berpusing, (giliran boleh menghapuskan bahagian roda dari segi kuasa gandar gear ke gear sampingan (atau berhenti) memainkan peranan pembezaan yang

7. skid anti pembezaan: penggunaan utama terpaksa mengunci (setengah paksi) dan automatik mengunci dua (separuh-paksi), pembezaan biasa dengan kunci yang berbeza untuk melengkapkan.