Lakonan proses pengetahuan dan Trend pembangunan teknologinya faundri automobil

Lakonan merupakan salah satu logam tertua yang membentuk kaedah-kaedah. Kira-kira 15% ~ 20% daripada bahagian automotif akan Bottle yang dibuat dengan kaedah casting berbeza. Bottle ini adalah komponen-komponen utama terutamanya sistem power dan komponen struktur yang penting.

Pada masa ini Eropah dan industri automobil Amerika Syarikat membangunkan negara kereta pemutus Lanjutan Teknologi pengeluaran, kualiti produk, kecekapan pengeluaran, pencemaran alam sekitar. Bahan-bahan mentah dan bantuan pemutus telah dibentuk siri dan keseragaman, proses pengeluaran keseluruhan telah dicapai Penjenteraan, automasi dan kepintaran. Negara-negara ini biasanya menggunakan teknologi digital untuk meningkatkan tahap Reka bentuk proses faundri, lakonan sekerap kadar sebanyak kira-kira 2% hingga 5%, dan telah menubuhkan Perkhidmatan multinasional sistem dan rangkaian sokongan teknikal. Sebaliknya, Bottle automobil di China, walaupun lebih besar dalam output, adalah kebanyakannya hitam Bottle dengan nilai tambah dan kandungan teknikal yang rendah dan agak mudah struktur, yang jauh dari negara-negara asing. Kertas kerja ini terutamanya dari aspek perlindungan alam sekitar pembangunan dan penjimatan tenaga automobil keperluan, membincangkan pemutus kereta dan perkembangan teknologi automotif.

Dengan peningkatan permintaan terhadap tenaga automobil penjimatan dan perlindungan alam sekitar serta pengurangan kos pengeluaran, pemilihan dan membentuk kelebihan pemilihan sedia ada, setem, kimpalan, maju dan asal lakonan daripada beberapa bahagian, melalui rasional Reka bentuk dan pengoptimuman struktur bersepadu bahagian lakonan Forming, boleh berkesan mengurangkan berat bahagian-bahagian dan mengurangkan teknologi pemprosesan yang tidak perlu, bagi mencapai komponen ringan dan berprestasi tinggi.

Di bawah premis untuk memastikan prestasi kekuatan dan Keselamatan kenderaan berat curb kenderaan dapat dikurangkan seberapa banyak yang mungkin untuk mengurangkan berat kenderaan itu untuk meningkatkan prestasi dinamik kenderaan, mengurangkan penggunaan bahan api dan mengurangkan pencemaran ekzos. Setiap kilogram 100 kereta curb pengurangan berat badan, 100 km penggunaan bahan api boleh dikurangkan 0.3 ~ 0.6 L, jika kenderaan berat untuk mengurangkan 10%, kecekapan bahan api boleh meningkat 6% ke 8%. Dengan keperluan perlindungan alam sekitar dan penjimatan tenaga, cahaya berat kereta telah menjadi trend pembangunan automobil dunia. Berat ringan Bottle automobil juga telah menjadi salah satu daripada arahan-arahan penting pembangunan automotif Bottle.

Yang kononnya kereta pemutus persis lakonan membentuk terutamanya merujuk kepada hilang buih dan pelaburan pemutus teknologi. Dengan pembangunan Teknologi menjadi pemutus automotif, persis lakonan yang membentuk merujuk kepada sejenis pemutus membentuk kaedah. Dibuat oleh jenis ini membentuk Bottle boleh digunakan terus tanpa memotong atau memotong. Dengan keperluan peningkatan pada ketepatan Bottle, lakonan precision membentuk teknologi pesat dibangunkan dalam tahun-tahun kebelakangan, dan satu siri baru lakonan yang membentuk kaedah seperti tepat pemilihan watak pasir, hilang buih lakonan, kawalan tekanan pemutus dan pemutus tekanan telah muncul. Kaedah pemutus Cosworth dibangunkan oleh United Kingdom dengan gabungan teras Pasir Pasir Zirkon dan penggunaan kaedah mencurah elektromagnet pam kawalan telah berjaya digunakan bagi pengeluaran besar-besaran silinder aloi aluminium, dan tidak ada banyak perubahan teknologi, seperti penggunaan pemutus tekanan rendah dan bukannya proses pemutus pam elektromagnet. Kaedah lakonan jenis ini boleh menghasilkan aloi aluminium silinder ketebalan dinding 3.5 ~ 4.0 mm, adalah wakil daripada proses tepat Pasir pemutus.

Mematuhi undang-undang alam sekitar yang semakin ketat dan peraturan-peraturan, kereta itu bergerak ke arah ringan. Bagi setiap pengurangan 10% pengurangan berat badan kenderaan, penggunaan bahan api dapat dikurangkan sebanyak 5.5%, ekonomi bahan api boleh ditingkatkan sebanyak 3% ~ 5% dan pelepasan boleh dikurangkan sebanyak kira-kira 10%. Aplikasi lain Bottle bukan feros aloi, aluminium dan magnesium, pembangunan struktur bersepadu yang besar dan kompleks Bottle dan meluas penggunaan pemutus precision membentuk teknologi adalah cara utama untuk mencapai ringan automotif Bottle. Oleh yang demikian, adalah perlu bahawa penyelidikan dan pembangunan serta pengeluaran automotif Bottle harus dicapai melalui penggunaan meluas teknologi digital, melalui penggunaan pelbagai bahan pemutus berprestasi tinggi dan peralatan automasi dan untuk memenuhi keperluan industri automobil moden.