Lakonan proses pengetahuan dan Trend pembangunan Teknologi automobil

Kira-kira 15% hingga 20% daripada bahagian-bahagian auto akan Bottle yang dihasilkan oleh kaedah pemutus berbeza. Bottle ini adalah komponen utama terutamanya sistem kuasa dan komponen struktur yang penting. Pada masa ini, Eropah dan Amerika Syarikat industri automobil negara-negara maju, teknologi pengeluaran automobil pemutus lanjutan, kualiti produk adalah kecekapan pengeluaran baik, tinggi, pencemaran alam sekitar. Bahan-bahan mentah dan bantuan pemutus telah dibentuk siri dan keseragaman, proses pengeluaran keseluruhan telah dicapai Penjenteraan, automasi dan kepintaran. Negara-negara ini biasanya menggunakan teknologi digital untuk meningkatkan lagi tahap lakonan rekabentuk proses, lakonan sekerap kadar sebanyak kira-kira 2% hingga 5%, dan telah menubuhkan sebuah Perkhidmatan multinasional sistem dan rangkaian sokongan teknologi. Sebaliknya, walaupun output lebih besar Bottle automobil di China, tetapi kebanyakan mereka adalah rendah nilai tambah dan rendah kandungan teknikal, struktur adalah Bottle hitam yang agak mudah, dan jurang antara tahap asing. Makalah ini terutamanya membincangkan hala tuju pembangunan pemutus automobil dan teknologi automobil dari permintaan pembangunan penjimatan tenaga automobil dan perlindungan alam sekitar.

1. halatuju pembangunan automotif Bottle

1.1 Reka bentuk bersepadu Bottle automotif

Dengan penjimatan tenaga automotif dan mengurangkan kos pengeluaran keperluan terus meningkat, menggunakan sepenuhnya kelebihan pemutus, asal setem, kimpalan, maju dan pemutus yang membentuk beberapa bahagian, melalui Reka bentuk yang munasabah dan pengoptimuman struktur, untuk mencapai bahagian bersepadu lakonan Forming, boleh berkesan mengurangkan berat bahagian-bahagian dan mengurangkan pemprosesan tidak perlu proses, untuk mencapai berat bahagian-bahagian dan berprestasi tinggi.

Trend pembangunan integrasi automobil pemutus adalah lebih jelas dalam pembangunan Bottle aloi bukan ferus. Untuk membuat penuh penggunaan pemutus proses untuk mencapai ciri-ciri penghasilan Bottle struktur yang kompleks, tidak terdapat Reka bentuk bersepadu Panel pintu, rangka kerusi, rangka papan pemuka, bingkai Penyambut dan rekabentuk firewall yang bersepadu tekanan tinggi Bottle, saiz adalah jauh lebih besar daripada pengeluaran semasa pemilihan pelakon, keperluan untuk 4 000 ~ 5 000 t atau mesin die-casting mati yang lebih besar untuk pengeluaran.

1.2 berat Bottle automotif

Memastikan kekuatan dan Keselamatan kereta di bawah premis kereta seberapa banyak yang mungkin untuk mengurangkan kualiti penyediaan, untuk mencapai ringan, seterusnya meningkatkan kuasa kenderaan, mengurangkan penggunaan bahan api dan mengurangkan pencemaran ekzos. Kualiti kenderaan akan dikurangkan dengan 100 kg dan penggunaan minyak oleh setiap 100 km boleh dikurangkan oleh L. 0.3-0.6 Jika berat kenderaan akan dikurangkan sebanyak 10%, kecekapan bahan api boleh meningkat sebanyak 6% kepada 8%. Dengan keperluan perlindungan alam sekitar dan penjimatan tenaga, berat kereta telah menjadi trend pembangunan automobil di dunia, berat Bottle automotif telah menjadi salah satu arahan penting pembangunan automotif Bottle.

2. hala tuju pembangunan Teknologi automobil pemutus

Teknologi pengeluaran nipis - berdinding Bottle struktur yang kompleks

Dengan perkembangan industri automobil dan permintaan untuk penjimatan tenaga dan pelepasan pengurangan berat bahagian automobil menjadi lebih dan lebih ringan. Melalui rekabentuk berdinding nipis, ia adalah satu hala tuju pembangunan penting blok enjin. FAW lakonan Co., Ltd. untuk FAW Volkswagen pengeluaran besi Tuang selinder, contohnya, pengeluaran awal 06A silinder dinding ketebalan 4.5mm ± 1.5 mm, EA111 silinder dinding tebal 4 mm ± 1 mm, pengeluaran besar-besaran semasa ± 3.5 mm ketebalan dinding EA888Evo2 silinder 0.8 mm, generasi akan datang EA888Gen.3 silinder produk struktur adalah lebih kompleks, ketebalan dinding hanya 3mm ± 0.5 mm, adalah silinder besi Tuang kelabu paling nipis. Dalam pengeluaran besar-besaran, Terdapat beberapa masalah seperti patah teras, teras drift dan turun naik ketebalan dinding. Walau bagaimanapun, demi mengawal kualiti teras pasir dan pasir, tetapi tidak boleh memenuhi keperluan pengeluaran silinder EA888Gen.3, harus digunakan sebagai seluruh Kumpulan teras yang mencurah proses.

2.2 aluminium-magnesium aloi secara besar-besaran struktur Bahagian Teknologi pembuatan

Dengan pertambahan permintaan untuk menjimatkan tenaga, perlindungan alam sekitar dan pengurangan kos, magnesium aluminium aloi pemutus struktur secara besar-besaran telah menjadi trend pembangunan penting yang, dan teknologi perkilangan telah menjadi semasa hotspot pembangunan. Pada masa ini, teknologi pengeluaran utama magnesium aluminium aloi bahagian struktur secara besar-besaran adalah pemutus tekanan tinggi, penyemperitan pemutus dan pemutus low-pressure. Sebagai pemutus tekanan tinggi kecekapan pengeluaran, kualiti produk telah menjadi proses utama pengeluaran, teknologi pembuatan pembangunan yang memberi tumpuan kepada proses tekanan tinggi pemutus adalah mudah untuk curl, lakonan mudah ke liang-liang borang, boleh tidak rawatan haba masalah.

2.3 lakonan persis lakonan teknologi

Biasanya dirujuk sebagai pemilihan tepat automotif lakonan terutamanya merujuk kepada penghapusan pelaburan pemutus teknologi dan acuan. Dengan pembangunan Teknologi menjadi pemutus automobil, persis lakonan yang membentuk adalah sejenis pemutus membentuk kaedah. Bottle yang dihasilkan oleh jenis membentuk kaedah ini boleh digunakan terus tanpa memotong atau memotong. Dengan peningkatan saiz persis lakonan, persis lakonan yang membentuk teknologi telah dibangunkan dengan pesat dalam beberapa tahun kebelakangan, dan beberapa siri kaedah pemutus baru telah dibangunkan seperti ketepatan Pasir pemutus, hilang buih pemutus, pemutus tekanan dikawal dan tekanan. Cosworth kaedah pemutus dibangunkan oleh UK menggunakan kombinasi zirkonium Pasir teras dan dikawal oleh sebuah pam elektromagnet. Ia telah berjaya digunakan bagi pengeluaran besar-besaran dalam silinder aloi aluminium dan telah muncul dalam banyak proses kelainan seperti tekanan rendah pemutus dan bukannya elektromagnet pam proses pemilihan pelakon dan lain-lain. Penggunaan kaedah pemutus jenis ini boleh menghasilkan ketebalan dinding 3.5 ~ 4.0 mm silinder aloi aluminium, adalah pemutus pasir ketepatan semasa bagi pihak proses.

Dalam proses pemutus tekanan tinggi yang dibangunkan atas dasar lakonan vakum, oxygenated die-casting, proses separa pepejal die-casting sifat reologi atau thixotropic logam, direka untuk menghapuskan kecacatan pemutus, meningkatkan kualiti dalaman dan meluaskan skop die pemutus permohonan. Dalam proses pemilihan watak penyemperitan, cair yang dipenuhi dan ditegakkan di bawah tekanan, dan mempunyai kelebihan lancar, tiada logam percikan, ditolak kehilangan pengoksidaan cecair logam, penjimatan tenaga, operasi yang selamat dan kecacatan lubang pemutus. Aloi aluminium berprestasi tinggi lakonan pembangunan dan penggunaan pelbagai aplikasi.

Pertumbuhan berterusan pengeluaran automobil memerlukan pengeluaran pemutus kepada kualiti tinggi, prestasi yang sangat baik, berhampiran bentuk yang bersih, pelbagai spesies, konsumsi yang rendah, kos rendah arah. Sebagai kenderaan kira-kira 15% hingga 20% daripada bahagian-bahagian yang akan Bottle. Ini memerlukan industri lakonan untuk terus menggunakan pelbagai teknologi baru, bahan-bahan baru untuk meningkatkan keseluruhan tahap lakonan. Lakonan persis lakonan teknologi boleh memenuhi keperluan di atas Bottle automotif, dan mereka juga akan merangkumi proses berbeza pemutus Bottle automotif.

Untuk memenuhi peraturan-peraturan alam sekitar yang semakin mencabar, kereta akan bergerak ke arah cahaya berat. Berat kenderaan dikurangkan sebanyak 10%, penggunaan bahan api dapat dikurangkan sebanyak 5.5%, ekonomi bahan api boleh meningkat 3% hingga 5%, manakala mengurangkan pelepasan sebanyak kira-kira 10%. Penggunaan aluminium dan magnesium dan lain-lain Bottle aloi bukan ferus, pembangunan besar struktur kompleks bersepadu Bottle dan meluas penggunaan pemutus precision mencetak teknologi adalah untuk mencapai satu cara utama untuk mengurangkan berat automotif Bottle. Dan oleh itu memerlukan banyak penggunaan teknologi digital berasaskan bahan pemutus berprestasi tinggi, peralatan automasi, seperti pelbagai cara untuk mencapai pembangunan dan pengeluaran automotif Bottle untuk memenuhi keperluan moden industri automotif.