Pembangunan Trend lakonan dan lakonan teknologi automobil

Pembangunan Trend lakonan dan lakonan teknologi automobil

Lakonan merupakan salah satu logam tertua yang membentuk kaedah-kaedah, dan kira-kira 15% hingga 20% daripada bahagian-bahagian auto adalah Bottle yang dihasilkan oleh kaedah pemutus berbeza. Bottle ini adalah komponen utama terutamanya sistem kuasa dan komponen struktur yang penting. Pada masa ini, Eropah dan industri automobil Amerika Syarikat membangunkan negara, automobil lakonan teknologi pengeluaran yang canggih, produk yang berkualiti, kecekapan tinggi pengeluaran automobil pemutus, pencemaran alam sekitar. Bahan-bahan mentah dan bantuan pemutus telah dibentuk siri dan keseragaman, proses pengeluaran keseluruhan telah dicapai Penjenteraan, automasi dan kepintaran. Negara-negara ini biasanya menggunakan teknologi digital untuk meningkatkan tahap lakonan rekabentuk proses, lakonan sekerap kadar sebanyak kira-kira 2% hingga 5%, dan telah menubuhkan sebuah Perkhidmatan multinasional sistem dan rangkaian sokongan teknologi. Sebaliknya, walaupun output lebih besar Bottle automobil di China, tetapi kebanyakan mereka adalah nilai tambah yang rendah dan kandungan teknikal, struktur adalah Bottle hitam yang agak mudah, dan jurang antara tahap asing. Artikel ini terutamanya daripada automobil tenaga pemuliharaan dan perlindungan alam sekitar dan lain-lain aspek pembangunan keperluan, membincangkan pemutus automobil dan hala tuju pembangunan Teknologi automobil.

Tekanan pemutus dirujuk sebagai die-casting, pemutus automobil di bawah tekanan tertentu agar cair yang dipenuhi rongga, lakonan tisu yang padat, sifat-sifat mekanikal yang tinggi, saiz precision, margin pemprosesan kecil. Mengikut tahap tekanan boleh dibahagikan ke dalam lakonan low-pressure dan tekanan tinggi lakonan kedua-dua kategori, yang kos tinggi acuan, terutamanya untuk pengeluaran-volume tinggi Bottle automobil, kecekapan yang tinggi, jumlah kos adalah sangat rendah. Pada masa ini, hampir semua kereta penghantaran shell, shell klac, pam shell, shell karburetor, gear stereng, dan sebagainya akan aluminium mati lakonan.

Parameter utama dalam proses die-casting akan mencairkan mengisi kelajuan, masa yang mengisi, masa induk, suhu mencairkan dan suhu acuan, daya mampatan, tekanan tertentu. Sebagai cair pada suhu yang tinggi, kelajuan tinggi, tekanan tinggi mengisi rongga, tidak dapat dielakkan akan membabitkan gas, jadi maju beberapa proses baru, seperti kaedah vakum die-casting, kaedah die-casting berisi oksigen, automobil lakonan die mengisi kelajuan rendah Kaedah pemutus "precision" mati kaedah pemutus (juga dikenali sebagai kaedah Acumrad yang acurate, pesat, Tumpat), kelajuan rendah sederhana-mengisi kaedah pemutus (NDC) tekanan, mereka adalah tiada teknologi baru-berliang die casting. Oleh yang demikian, menurut ciri-ciri kawalan yang saintifik proses parameter, rasional rekabentuk dan pembuatan acuan (termasuk mencurah sistem, sistem ekzos limpahan, acuan penyejukan sistem, acuan Pemanas dan sistem kawalan imbangan), lakonan die menggunakan sesuai lapisan dan menyembur teknologi. Die keseimbangan suhu dan haba adalah keadaan yang paling penting untuk merealisasikan lakonan, lakonan automobil bagi pemilihan umum die untuk membuang pemutus acuan rongga permukaan suhu takat lebur aloi 40% tentang berkualiti tinggi.