Perbincangan Pada Empat Sebab Pemutus Injap Beralih Hitam

Perbincangan mengenai empat sebab injap pemutus bertukar hitam

Dalam bidang pemesinan, kerana kepelbagaian coran injap, terdapat penampilan fenomena hitam dalam proses penggunaan. Apakah sebabnya?

1. Sebab dalaman. Banyak pengeluar injap pemutus dalam die-casting, pemesinan, tidak akan melakukan apa-apa kerja pembersihan, dan sesetengahnya hanya sekadar air, ini sukar untuk dibersihkan. Dan permukaan agen pemutus mati, cecair memotong, cecair saponification dan lain-lain bahan menghakis dan lain-lain kesan, akan mempercepatkan pemutus cetakan kelajuan hitam.

2. Kesan persekitaran luaran. Dalam keadaan suhu dan kelembapan tertentu, pemutus akan sangat mudah untuk menunjukkan keadaan pengoksidaan hitam atau berjamur, sebenarnya, ini ditentukan oleh ciri-ciri penuangan itu sendiri.

3. Reka proses proses yang tidak munasabah. Pemutus injap dalam pembersihan atau tekanan selepas rawatan yang tidak betul, akan memberikan pemutus yang berkulat, hitam untuk mewujudkan keadaan tertentu, mempercepat pembentukan cendawan. Dan jika pilihan agen pembersih telah menghakis kuat, ia juga boleh menyebabkan kakisan dan pengoksidaan coran.

4, pengurusan pergudangan tidak disediakan. Pemutus disimpan dalam ketinggian yang berbeza dari gudang, dan cendawannya berbeza.