Membentuk Prestasi Injap Tuangan

Membentuk prestasi coran injap: Suhu mencurah ialah 1540, kebolehan pemutus adalah baik, dan kadar penyusutan cecair umumnya 2.5%. Adalah perlu untuk mempertimbangkan reka bentuk tekanan, pengaturan menaikkan riser dan pemilihan bahan pengacuan. Apabila dimensi pemutus adalah berat sebelah, ia boleh diperbetulkan selepas rawatan haba, dan rawatan haba perlu dilakukan selepas pembetulan.

Berbanding dengan tuangan besi kelabu yang lain, proses pembuatan injap injap mempunyai ciri-ciri berikut:

Shan Valve Castings proses pembuatan dan proses pemeriksaan adalah lebih kompleks.

Yang kosong dari coran injap adalah shell berdinding nipis kompleks. Tuangannya memerlukan permukaan halus, kejelasan cast, terutama kecacatan yang ketat. Untuk memenuhi keperluan di atas, pemutus harus mengambil satu siri langkah-langkah teknologi, seperti pemilihan bahan pengacuan refraktori yang tinggi dan kawalan air pasir, pencetakan harus dilapisi untuk memastikan kekerasan pasir, Dan mulut serta kawalan ketat dan suhu yang mencurah. Oleh kerana keperluan teknikal yang tinggi,

Proses pemutus coran injap jauh lebih rumit daripada coran umum.

Di samping itu, cawan injap sebagai tambahan kepada saiz pemeriksaan, ketepatan dan penampilan lokasi, dan sesetengahnya juga untuk struktur metallografik, sifat mekanik, rintangan kakisan dan ujian tidak menentu dan ujian lain, jadi proses pemeriksaan injap injap juga lebih kompleks.

Tong injap Shan sukar dipasang pada alat mesin

Struktur dan bentuk coran injap adalah kompleks, dan beberapa bahagian tergolong dalam dinding tipis, bahagian langsing dan ketegaran yang tidak baik. Apabila pemesinan pada alat mesin, mencari dan mengepit adalah sukar, perlawanan khas yang sangat kompleks sering diperlukan.

Beberapa bahagian injap, ketepatan permukaan asas kedudukan adalah lebih rendah, kekasaran permukaan lebih tinggi, dan kadang-kadang juga penggunaan kedudukan permukaan bukan machined. Dan pemprosesan penutup dan bahagian-bahagian lain ketepatan dan kekasaran permukaan keperluan adalah sangat tinggi, adalah sukar untuk memastikan kualiti pemprosesan. Oleh itu, untuk memenuhi keperluan proses, sering diperlukan untuk meningkatkan ketepatan permukaan dasar kedudukan dan mengurangkan kekasaran permukaan, atau pada permukaan pemesinan lokasi permukaan dasar, yang meningkatkan kerumitan Proses pembuatan injap.

Pemesinan Shan sukar.

Hasil daripada pelbagai jenis injap bahan injap, sebagai tambahan kepada pelbagai besi tuang, keluli karbon, sebahagian besar kekuatan tinggi, tahan kakisan dan prestasi memotong bahan keras adalah sangat miskin, sukar untuk mencapai yang diperlukan Ketepatan pemesinan dan kekasaran permukaan. Ketepatan geometri dan kekasaran permukaan permukaan kedap injap injap sangat tinggi, jadi kesukaran pemesinan injap injap meningkat. Pada masa yang sama, prestasi memotong bahan pemutus injap adalah kurang, dan ia membawa banyak masalah baru kepada kaedah pemprosesan injap injap, bahan alat, dos pemotongan, peralatan proses dan sebagainya.