Bagaimana untuk mengawal suhu pemutus pemutus injap?

Bagaimana untuk mengawal suhu pemutus pemutus injap?

Setiap tahun dalam pengeluaran pemutus injap, selalunya disebabkan oleh suhu mencurah sekerap lakonan kira-kira 20% dan pemutus pemutus suhu permukaan pemutus kualiti berkait rapat, oleh itu, untuk meningkatkan hasil casting injap, anda perlu untuk mengawal yang mencurah suhu.

1, suhu tertinggi mencurah. injap lakonan Pouring suhu tidak terlalu tinggi akan menyebabkan pasir, terutamanya dengan teras Pasir kompleks Bottle, ketika itu mencurah ℃ ≥ 1420 suhu apabila sisa meningkat, mencurah suhu 1460 ℃ apabila sisa sehingga 50%. Oleh yang demikian, pemutus pemutus suhu perlu dikawal pada ℃ 1420 tertinggi yang di bawah.

2, suhu terendah mencurah. injap lakonan apabila suhu mencurah lebih rendah daripada 1380 ℃, selepas pemprosesan besi Tuang di bawah kulit akan mencari lubang tunggal, diameter lubang secara amnya 1 ~ 3mm. Dalam beberapa kes terdapat hanya 1-2 lubang dan lubang-lubang ini akan muncul dengan sejumlah kecil cecair Sanga. Kajian telah menunjukkan bahawa kecacatan ini adalah berkaitan dengan suhu mencurah, dan apabila suhu mencurah lebih tinggi daripada 1380 ° C, pemilihan injap tidak akan menghasilkan apa-apa kecacatan.

Secara ringkasnya, ia boleh dilihat bahawa pemilihan pelakon casting suhu perlu dikawal pada 1380 ~ 1420 ℃. Di samping itu, mencurah suhu adalah terlalu rendah punca yang paling biasa adalah sebelum mencurah, lebur besi di senduk terbuka untuk masa yang lama untuk pengangkutan dan penginapan dan haba. injap lakonan bertutup senduk dengan bahan penebat haba, kehilangan haba boleh dikurangkan dengan ketara.