Bagaimana Untuk Mengendalikan Suhu Pembuangan Tiang Valve?

Bagaimana untuk mengawal suhu mencurah injap injap?

Setiap tahun dalam pengeluaran injap injap, selalunya kerana pemutus suhu pemutus scrap kira-kira 20%, suhu pemutus berkait rapat dengan kualiti pemutus, oleh itu, untuk meningkatkan hasil injap injap, anda perlu mengawal suhu mencurah.

1, nilai suhu tertinggi mencurahkan. Suhu menuang tinggi akan menyebabkan kenaikan jenis pasir, terutamanya dengan cawan teras pasir yang kompleks, apabila mencurahkan suhu 1420 apabila sekerap meningkat, menuangkan suhu 1460 Shan buangan sehingga 50%. Oleh itu, suhu pemutus tertinggi harus dikawal di bawah 1420 Shan.

2. suhu menuangkan paling rendah. Apabila suhu mencurah berada di bawah 1380 Shan, pori-pori kecil setiap monomer akan ditemui di bawah permukaan besi tuang machined, dan diameter lubang pada umumnya 1. Dalam kes individu terdapat hanya 1-2 lubang kecil, dan Lubang-lubang ini juga akan muncul dengan sejumlah kecil sanga cecair. Keputusan menunjukkan bahawa kecacatan ini berkaitan dengan menuangkan suhu, dan apabila suhu menuangkan lebih tinggi daripada 1380 Shan, kecacatan tidak akan dihasilkan dalam coran injap.

Sebagai contoh, dapat dilihat bahawa suhu pemutus harus dikawal pada tahun 1380. Selain itu, penyebab suhu yang paling rendah ialah suhu sebelum mencurah, besi lebur diangkut dan tinggal di ladang terbuka untuk waktu yang lama. Kehilangan haba boleh dikurangkan dengan ketara dengan menuangkan penutup dengan bahan adiabatik.