Kaedah pembaikan permukaan Bottle jentera untuk kecacatan To Hide

Permukaan Bottle jentera membaiki kaedah untuk kecacatan untuk menyembunyikan

Besi Tuang platform, pemeriksaan plat, plat besi Tuang, Bottle jentera alat Mesin dalam proses pengeluaran tidak dapat dielakkan akan muncul beberapa kerosakan-kerosakan kecil. Buzhi Yu re-jentera kecil Bottle, bahawa terdapat beberapa kerosakan-kerosakan jentera Bottle kecil bagaimana untuk menyelesaikan masalah ini?

1. lakonan gam

Castingss jentera mudah, luas, pembaikan am tidak memerlukan pemprosesan selanjutnya, dan tiada kekuatan Khas kekerasan keperluan. Keistemewaan tambahan daripada Castingss jentera tersebut adalah agak rendah.

2. kimpalan

Lebih daripada 90% pengilang faundri telah memilih kimpalan untuk menyelesaikan pengeluaran yang dihadapi dalam kecacatan jentera Bottle. Kimpalan pembaikan akibat penggunaan logam pengisi (barangan kimpalan secara amnya sepadan dengan bahan Bottle jentera), kimpalan prestasi boleh pada dasarnya memenuhi standard logam, dan operasi mudah, tinggi kimpalan kecekapan, banyak pengeluar yang diiktiraf dan dipercayai. Kini di pasaran, lebih banyak jenis kimpalan Mesin, digunakan dalam pembaikan kecacatan, secara umumnya mempunyai perkara-perkara berikut:

Mesin Kimpalan: besi Tuang, keluli lakonan kimpalan lebih banyak menggunakan cara tradisional.

Kelebihan: membaiki kecacatan besar, kecekapan tinggi.

Kekurangan: pateri sendi pada kekerasan adalah terlalu tinggi, tekanan dalaman, terdedah kepada retak, secara amnya juga perlu rawatan haba untuk memenuhi keperluan pemprosesan. Dan disebabkan kimpalan keadaan, dalaman mudah melahirkan liang, Sanga dan lain-lain kecacatan sekunder.

Kimpalan TIG: mesin kimpalan kimpalan Arka precision Castingss jentera (aloi keluli, keluli tahan karat precision Bottle jentera), aluminium aloi die guna Bottle jentera dari argon. Sebahagian daripada pengeluar pembuatan dan pembaikan acuan, tetapi juga menggunakan kecacatan acuan pembaikan mesin kimpalan.

(1) kelebihan: tinggi kimpalan kecekapan, ketepatan yang lebih tinggi daripada mesin kimpalan. Lebih banyak jenis kimpalan dawai keluli tahan karat, aluminium aloi produk yang paling banyak digunakan boleh digunakan untuk kimpalan, kekuatan untuk mengajar tinggi.

(2) keburukan: untuk pembaikan kecacatan, pembaikan kerosakan-kerosakan kecil (stomata, trachoma), kesan adalah terlalu besar, ada kesan di tepi kolam renang. Kimpalan besi mempunyai tempat yang keras. Disebabkan oleh kesan haba, kimpalan yang berwarna Castingss jentera atau bahagian berdinding nipis, mudah untuk menghasilkan haba gangguan. Keperluan operasi adalah tinggi.

3. sejuk kimpalan Mesin

Permulaan abad ke-21, kelahiran teknologi baru tersebut pembaikan proses kerana haba bahan kerja kimpalan adalah sangat kecil, adalah pengimpal sejuk. Selepas beberapa tahun pembangunan, kimpalan hala tuju permohonan mesin dan teknologi telah menjadi satu perkembangan yang baik, telah di Baiki pasaran menduduki bahagian besar. Selaras dengan tujuan membaiki kategori produk adalah: penempatan mesin dan EDM pembaikan mesin kimpalan.

4. mounter

Penggunaan prinsip serta-merta frekuensi tinggi pelepasan akan tampal tampal (0.05-0.20 mm) ke permukaan bahan kerja, ketebalan maksima setiap tampal dengan ketebalan weld sama, kimpalan kualiti bergantung pada melaksanakan adalah seragam. Sesuai untuk memakai bahan kerja, proses pembaikan toleransi, di pasaran acuan mempunyai pengaruh yang tertentu. Mesin boleh juga menjadi kimpalan serbuk (atau sisa pemprosesan) diisi ke dalam kecacatan itu (seperti trachoma), selepas menjalankan pembaikan. Selepas pembaikan warna bahan kerja adalah kecil. Kelemahan adalah bahawa kelajuan pembaikan adalah lebih perlahan.

Kelemahan biasa mesin kimpalan sejuk dan penempatan Mesin adalah bahawa kimpalan kecekapan adalah tidak setinggi seperti kimpalan mesin dan mesin kimpalan Arka argon, tetapi kelebihannya yang belum membuat orang lebih suka kimpalan sejuk apabila membaiki kecacatan Oerlikon dan pemprosesan kecacatan permukaan.