Mekanisme Pencampuran Pasir Tindakan Mesin Castings Empat Mata

Mekanisme tindakan pencampuran pasir Mesin Castings empat mata:

Fungsi utama pencampuran pasir Mesin Castings adalah untuk mencampurkan serbuk setiap kumpulan secara sama rata, ia adalah kelembapan dan tanah liat lembab, dan pes tanah liat disalut pada permukaan pasir, iaitu prestasi jenis pasir untuk beradaptasi kepada bentuknya. Terdapat beberapa jenis pengadun pasir tanah liat yang digunakan dalam perusahaan pengecoran di China: Jenis roller, jenis pemutar, jenis roda baki dan jenis berterusan. Pengeluaran besar-besaran pengecoran garam automotif, keperluan pasir pencampuran cepat, pasir yang bermutu tinggi. Pengadun jenis pemutar juga memenuhi kedua-dua keperluan. dan banyak batch pengeluaran manual tidak banyak pengecutan, masih banyak pengadun pasir roller-jenis.

Menambah serbuk arang batu berkualiti kepada pasir basah Mesin Casting dapat menghalang pemutus dari menghasilkan pasir melekit, tetapi juga dapat mengurangi kekasaran permukaan curah dengan ketara.

Mekanisme tindakannya adalah seperti berikut.

(1) Teori penyaringan filem udara arang batu yang dihancurkan di pasir penyaringan menghasilkan banyak gas yang terbentuk, yang terbentuk oleh antaramuka pasir / logam untuk membentuk lapisan gas, yang menghalang besi cair dari penggerudian ke dalam liang pasir pasir jenis pasir.

(2) Teori pengedap badan koloid T-alur pasir-jenis pasir serbuk arang batu menjadi pepejal, cecair dan gas tiga fasa gel, pengembangan badan glial dapat menghalang liang pasir bijih, Mesin Casting mencegah penggerudian besi lebur ke dalam liang pasir pasir.

Teori pengoksidaan gas pecahan yang tidak dapat dielakkan dari arang batu yang dihancurkan adalah pyrolysis pada suhu dan fasa gas yang tinggi, mengakibatkan sejumlah besar gas pengurangan, yang dapat mencegah pengoksidaan cairan besi dan menghindari tindak balas kimia antara besi oksida dan pasir kuarsa.

(4) Teori anti pembasahan karbon yang mencurahkan apabila serbuk arang batu di dalam pasir platform ujian merangsang karbon cerah bijirin halus, deposit pada permukaan bijian pasir, Pemutus Jentera agar butiran pasir tidak dibasahi oleh cecair besi, dan besi lebur dihalang daripada menembusi liang pasir oleh ketegangan permukaan. Dari mekanisme platform besi tuang, diketahui bahawa karbon yang tidak menentu, cerah dan sanga coke adalah faktor utama mempengaruhi kesan serbuk arang batu pada kawalan pasir.