Alasan dan penyelesaian spot pengoksidaan dalam Bottle automobil

Alasan dan penyelesaian spot pengoksidaan dalam Bottle automobil

Automobil Bottle dan aloi mereka adalah jauh lebih sukar untuk Perak daripada tembaga, proses ini juga lebih kompleks. Sebab utama adalah bahawa prestasi Bottle dan aloi mereka adalah tidak sama seperti lain-lain logam, aluminium adalah merupakan logam dua jantina, dan asid dan alkali adalah tindakbalas pretreatment sedikit tidak sempurna, ia akan menyebabkan permukaan lebih kakisan. Dan pelakon-pelakon dan aloi yang, sama ada di udara atau penyelesaian yang mudah untuk menghasilkan filem oksida, lapisan filem oksida sekiranya tidak dipenuhi, ini akan menjejaskan rekatan lapisan. Ciri-ciri kecacatan Common pemutus: pengoksidaan yang Sanga kebanyakannya diagihkan pada permukaan atas pemilihan, di sudut acuan tidak pengudaraan. Patah kebanyakannya kelabu atau kuning, dengan sinar-x atau di dalam pemerosesan mekanikal mendapati, juga boleh di alkali basuh, pickling atau fosforik ditemui. Keputusan eksperimen menunjukkan bahawa penambahan tambahan yang sesuai dalam penyelesaian NaOH boleh menghasilkan kesan penggilap yang baik.

Percubaan penjelajahan juga mendapati bahawa pembalik permukaan permukaan aluminium boleh mencapai 90% selepas DC tekanan malar elektrolisis dengan NaOH penyelesaian di bawah keadaan tertentu, tetapi masih terdapat beberapa faktor yang tidak stabil disebabkan oleh percubaan, yang keperluan melanjutkan pengajian. Kelayakan menggunakan DC berdenyut elektrolitik penggilap kaedah untuk Menggilap aluminium di bawah syarat-syarat asas yang diterokai. Hasil kajian menunjukkan bahawa elektrolisis pulse penggilap kaedah boleh mencapai kesan meratakan penggilap elektrolitik DC voltan yang berterusan, tetapi kelajuannya meratakan perlahan.

Pakej pemutus sebahagian lapisan aluminium telah terputus, pakej luar aluminium adalah berkualiti aluminium, lapisan dalam pakej yang pelbagai aluminium, dua bahan yang berbeza, jadi pengoksidaan "vitiligo" seperti tompok-tompok.

Penyelesaian: Fenomena ini sering tidak terlalu banyak pemahaman pelanggan, pengeluar perlu berbuat lebih banyak untuk menjelaskan kerja-kerja, kosongkan seluruh cerita, jadi tidak untuk menyebabkan salah faham. Sebaliknya, analisis industri aluminium meramalkan bahawa penggunaan automobil Bottle akan meningkat sebanyak 50% dalam tempoh lima tahun, daripada 250 paun / kenderaan dalam tahun 2000 kepada 380 / kenderaan menjelang tahun 2005. Sebilangan besar pengeluaran dan pemprosesan Bottle, perlunya polycrystalline diamond (PCD) alat. Punca utama cip PCD kerosakan semasa pemprosesan. Untuk mengekalkan kelebihan PCD alat yang utuh, ia adalah yang terbaik untuk mengagihkan beban pemotongan sekata untuk setiap pemotong pengilangan.

Automobil lakonan annealing: Bottle aloi aluminium dipanaskan kepada suhu yang tinggi, secara amnya ℃ kira-kira 300 atau lebih, selepas jangka masa tertentu dengan Relau menyejukkan suhu bilik proses yang dikenali sebagai annealing. Semasa proses annealing, penyelesaian pepejal yang decomposes, dan fasa kedua zarah itu dikumpulkan, yang boleh menghilangkan tekanan dalaman pemilihan, menstabilkan saiz pemutus, mengurangkan kecemaran tersebut dan meningkatkan plasticity lakonan itu.