Injap lakonan proses mempunyai ciri-ciri berikut

Injap pemutus proses mempunyai ciri-ciri berikut:

① injap pemutus proses proses dan pemeriksaan yang lebih kompleks.

Injap pemutus kosong adalah satu struktur kompleks yang dipanggil keping shell berdinding nipis. Bottle dengan memerlukan permukaan licin, melemparkan satu perkataan yang jelas, terutamanya untuk mempunyai kecacatan tebal. Bagi memenuhi keperluan di atas, lakonan perlu mengambil beberapa siri langkah-langkah teknikal, seperti penggunaan bahan-bahan pemodelan refractibility tinggi dan kawalan air pasir, permodelan perlu berlapis memastikan kekerasan pasir, penggunaan sistem cap munasabah dan st rict kawalan kelajuan Pouring dan suhu. Oleh kerana keperluan teknikal yang tinggi, proses pemilihan watak lakonan injap adalah lebih rumit daripada pemilihan umum.

Di samping itu, pemilihan injap di samping semak saiz, ketepatan lokasi dan penampilan, dan beberapa bilik mempunyai microstructure itu, sifat-sifat mekanikal, rintangan kakisan dan ujian tanpa musnah dan ujian lain, jadi pemeriksaan pemutus injap proses ini lebih rumit.

② pemutus injap pada mesin ini untuk memasang lebih sukar

Injap pemutus struktur, bentuk adalah lebih kompleks, beberapa bahagian kepingan nipis, ramping, ketegaran yang miskin. Apabila machining pada mesin tersebut, kedudukan dan PENGAPITAN adalah lebih sukar, sering kali memerlukan perlawanan Khas kompleks.

Beberapa injap bahagian, kedudukan permukaan asas ketepatan lebih rendah, roughness permukaan yang tinggi dan kadangkala menggunakan kedudukan permukaan-pemprosesan. Dan pemprosesan menutup permukaan dan bahagian-bahagian lain kepada keperluan roughness permukaan dan ketepatan yang sangat tinggi, ia adalah sukar untuk memastikan kualiti pemprosesan. Oleh itu, bagi memenuhi keperluan proses, sering perlu meningkatkan ketepatan kedudukan di permukaan dan mengurangkan roughness di permukaan, atau dalam-pemprosesan permukaan pemprosesan permukaan kedudukan, yang meningkatkan kerumitan injap proses pembuatan.

③ sukar untuk mesin pemprosesan

Disebabkan oleh pelbagai jenis injap bahan Bottle, selain daripada pelbagai jenis besi Tuang, karbon keluli, kebanyakan daripada kekuatannya yang tinggi, rintangan kakisan dan tinggi bahan keras mengurangkan prestasi yang lemah, ia adalah sukar untuk mencapai bahagian-bahagian yang diperlukan daripada pihak processin g ketepatan dan permukaan roughness dalam pemilihan injap menutup permukaan bentuk geometri ketepatan dan permukaan roughness keperluan adalah tinggi, sekali gus meningkatkan kesukaran machining pemutus injap. Pada masa yang sama, injap lakonan prestasi penjimatan bahan miskin, tetapi juga kepada pemilihan injap pemprosesan kaedah, bahan-bahan alat, memotong jumlah teknologi dan peralatan, dan jadi membawa banyak masalah baru.

Injap pemutus pembuatan ciri-ciri proses, injap pemutus proses pembuatan dan proses pemeriksaan adalah lebih kompleks, injap lakonan pada mesin ini untuk memasang lebih sukar, pemilihan injap machining sukar.