Apakah prinsip-prinsip kedudukan pemutus Bottle jentera?

Apakah prinsip-prinsip kedudukan pemutus Bottle jentera?

Menurut teori pemejalan Mesin alat pemutus penyelidikan dan pengeluaran pengalaman, untuk menentukan kedudukan mencurah harus mempertimbangkan prinsip.

1, bahagian yang penting dalam pemilihan alat Mesin perlu ditempatkan di bahagian lebih rendah. Jentera Bottle logam yang lebih rendah daripada alat Mesin adalah ditegakkan di bawah tekanan statik logam atas dan dikontrakkan dan padat.

2, permukaan penting pemprosesan sekiranya rosak atau berdiri tegak. Pengalaman menunjukkan bahawa liang-liang, kemasukan logam dan kecacatan lain muncul di permukaan menaik, dan permukaan menurun atau bahagian bangunan yang biasanya agak lancar, kemungkinan kerosakan adalah kecil, permukaan pemprosesan individu mesti menaik, sepatutnya sesuai untuk membesarkan margin pemprosesan untuk memastikan bahawa selepas pemprosesan muncul kecacatan. Pelbagai alat Mesin katil permukaan permukaan utama, tidak dibenarkan untuk mempunyai trachoma, liang, jentera Bottle Sanga lubang, retak dan pengecutan dan lain-lain kecacatan, dan memerlukan organisasi padat dan seragam, bagi memastikan nilai kekerasan dalam tempoh yang julat yang ditetapkan.

3, supaya Mesin pesawat pesawat besar bawah atau condong. Bagi Bottle rata yang besar, mencondongkan boleh digunakan untuk meningkatkan kelajuan meningkat, jentera Bottle untuk mengelakkan Pasir parut parut kecacatan permukaan logam. Condongkan mencurah, sesuai dengan saiz kotak pasir, nilai H biasanya dikawal dalam 200 dalam ~ 400 mm pelbagai.

4, hendaklah memastikan bahawa pemilihan boleh diisi. Untuk Bottle dengan bahagian berdinding nipis, bahagian berdinding nipis harus diletakkan pada separuh yang lebih rendah atau diletakkan di bawah landasan yang mencurah untuk mengelakkan kecacatan seperti pemisahan mencurah, sejuk dan sebagainya.

5, harus menjadi bermanfaat Mesin alat pemutus pengecutan. Pengecutan dalam aloi atau ketebalan struktur pemutus adalah tidak sekata dan terdedah kepada pengecutan, jentera Bottle pengecutan pemutus sepatutnya memberikan keutamaan kepada syarat-syarat perintah pemejalan, untuk memudahkan penempatan pemencing dan bermain r Ole daripada Pemancur.

6, untuk mengelakkan Pasir gantung, gantung pasir atau julur Pasir teras, mudah di bawah teras, kotak dan ujian. Pengalaman menunjukkan bahawa Pasir gantung dalam kotak, mencurah mudah runtuh. Jentera Bottle ianya menyusahkan untuk meletakkan teras tergantung pada separuh bahagian atas. Teras julur Pasir tidak stabil, senang pencongan di bawah tindakan logam keapungan, ia perlu cuba untuk mengelak. Di samping itu, untuk menjaga teras, kotak, Kemudahan pemeriksaan.

7, harus kedudukan Peti, kedudukan mencurah dan alat Mesin penyejukan kedudukan yang konsisten. Flip acuan ini bukan sahaja jumlah buruh, tetapi Bottle jentera dari pasir, dan bahkan juga mudah menyebabkan pergerakan utama pasir, kebakaran dan lain-lain kecacatan.