Apakah prinsip-prinsip yang perlu diikuti untuk kedudukan pemutus Bottle mekanikal

Apakah prinsip-prinsip yang perlu diikuti untuk kedudukan pemutus Bottle mekanikal

Berdasarkan pengalaman penyelidikan dan penghasilan teori pemejalan Bottle mekanikal, prinsip yang perlu diambil kira apabila menentukan kedudukan mencurah.

1, bahagian yang penting dalam pemilihan mekanikal hendaklah ditempatkan di bahagian lebih rendah. Logam yang lebih rendah daripada pemilihan mekanikal adalah ditegakkan di bawah tekanan statik logam atas dan dikontrakkan dan padat.

2, permukaan penting pemprosesan perlu berada bawah atau tegak Negeri. Pengalaman menunjukkan bahawa liang-liang, kemasukan logam dan kecacatan lain muncul di permukaan menaik, dan permukaan menurun atau bahagian bangunan yang biasanya agak lancar, kemungkinan kerosakan adalah kecil, permukaan pemprosesan individu mesti menaik, sepatutnya sesuai untuk membesarkan margin pemprosesan untuk memastikan bahawa selepas pemprosesan muncul kecacatan. Pelbagai alat Mesin katil permukaan permukaan utama, tidak dibenarkan untuk mempunyai trachoma, liang, Sanga lubang, retak dan pengecutan dan lain-lain kecacatan, dan memerlukan organisasi padat dan seragam, bagi memastikan nilai kekerasan dalam julat tertentu.

3, supaya kapal terbang mekanikal pesawat besar bawah atau condong. Bagi Bottle rata yang besar, mencondongkan boleh digunakan untuk meningkatkan kelajuan meningkat, untuk mengelakkan Pasir parut parut kecacatan permukaan logam. Condongkan mencurah, sesuai dengan saiz kotak pasir, nilai H biasanya dikawal dalam 200 dalam ~ 400 mm pelbagai.

4, hendaklah memastikan bahawa pemilihan boleh diisi. Untuk Bottle dengan bahagian berdinding nipis, bahagian berdinding nipis harus diletakkan pada separuh yang lebih rendah atau diletakkan di bawah landasan yang mencurah untuk mengelakkan kecacatan seperti mencurah atau coldting.

5, seharusnya kondusif untuk pengisian lakonan mekanikal. Pengecutan dalam aloi atau ketebalan struktur pemutus adalah tidak sekata dan terdedah kepada pengecutan, pengecutan pemutus sepatutnya memberikan keutamaan kepada syarat-syarat perintah pemejalan, untuk memudahkan penempatan pemencing dan memainkan peranan Pemancur.

6, untuk mengelakkan Pasir gantung, gantung pasir atau julur Pasir teras, mudah di bawah teras, kotak dan ujian. Pengalaman menunjukkan bahawa Pasir gantung dalam kotak, mencurah mudah runtuh. Ianya menyusahkan untuk meletakkan teras tergantung pada separuh bahagian atas. Teras julur Pasir tidak stabil, senang pencongan di bawah tindakan logam keapungan, ia perlu cuba untuk mengelak. Di samping itu, untuk menjaga teras, kotak, Kemudahan pemeriksaan.

7, harus kedudukan Peti, kedudukan pemutus dan pemutus mekanikal penyejukan kedudukan konsisten. Flip acuan ini bukan sahaja jumlah buruh, tetapi juga mudah menyebabkan pergerakan utama pasir, pasir, dan walaupun kebakaran dan lain-lain kecacatan.